Wilt u meer informatie?

Voor geïnteresseerden;

Reactie plaatsen

Reacties

Henk Bulder
een jaar geleden

Best bestuur,

Vanaf 2012 ben ik bezig om mensen te adviseren over de energietransitie. Ik heb inmiddels meer dan 500 huishoudens geholpen. Daar ben ik best tevreden mee maar het blijft een druppel op de gloeiende plaat van de klimaatverandering. Om de energietransitie te versnellen heb ik daarom veel van mijn kennis en ervaring opgetekend in een boek met als titel “Energietransitie voor de calculerende burger”. Omdat jullie ook serieus bezig zijn met de energietransitie stuur ik jullie deze info.

Er zijn namelijk nogal wat bestuurders en opportunisten op de markt die komen met oplossingen die onzinnig zijn of peperduur. Stakeholders streven veelal naar winstmaximalisatie in plaats van goedkope oplossingen aan te bieden. In mijn boek streef ik er juist naar om met minimale investeringen een zo maximaal mogelijk resultaat te bereiken. Met het boek zijn de lezers in staat de energietransitie geheel zelfstandig te maken zonder dure adviseurs te hoeven inschakelen.

In 15 hoofdstukken worden alle aspecten van de energietransitie behandeld. In hoofdstuk 15 “Zelf aan de slag” worden alle benodigde berekeningen met voorbeelden verduidelijkt. In het hoofdstuk “Onzinnige oplossingen” staan een aantal van de onzinnige oplossingen waarmee onze overheid komt en enkele onzinnige uitvindingen/oplossingen van opportunisten die er alleen maar voor zorgen dat de energierekening explodeert. Verder kon ik het niet laten om ook een hoofdstuk “Dingen die verboden zouden moeten worden” op te nemen.

In deze tijd met exploderende energietarieven is het bij uitstek geschikt om de energierekening op een simpele manier naar beneden te brengen, van het gas af te gaan en/of volledig zelfvoorzienend te worden. Het boek is daarmee ook een handig hulpmiddel voor energiecoaches. Maar het is ook heel geschikt voor coöperaties van postcoderozen en/of windmolen om hun scope te verbreden en hun leden verder te helpen.

Mijn gelijk wat betreft verwarmen met waterstof, opgenomen in het hoofdstuk “onzinnige oplossingen”, wordt bewezen door een Britse metastudie die onlangs het licht heeft gezien. Zie: https://www.warmte365.nl/nieuws/waterstofwarmte-geen-haalbare-oplossing-blijkt-uit-britse-verzamelstudie-64ABACAF.html

Inmiddels heeft ook de eerste wethouder het boek gelezen en op basis daarvan de sociale werkplaats in de betreffende gemeente aan het werk gezet om 10 zonnekachels te bouwen. In elk dorp binnen die gemeente wordt er een geplaatst bij een gezin met energie-armoede. Als deze proef slaagt, en ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen gezien het grote aantal wereldwijd geslaagde toepassingen ervan, zullen er 1000 zonnekachels worden gemaakt. Een zonnekachel is, zoals ik in mijn boek stel, de goedkoopste manier van verwarmen en voor de doe-het-zelver gemakkelijk te maken.

Iedereen die 15 euro doneert aan Stichting Duurzaam Milieu onder vermelding van adres krijgt een gratis exemplaar van het boek toegestuurd. Bij afname van minimaal 5 exemplaren is een donatie van 12,50 euro per exemplaar voldoende. Dit boek is in mijn optiek een must voor iedereen die zich serieus bezig houdt met de energietransitie van de bestaande woningvoorraad.

Ik mocht al veel lovende woorden ontvangen van lezers van het boek. Jullie treffen er hieronder enkele aan.

Met vriendelijke groet, Henk Bulder
Voorzitter/adviseur Stichting Duurzaam Milieu
KvK 04064852
ANBI RSIN 816233640
IBAN NL48TRIO0338781471 van Duurzaam Milieu te De Wijk

“Mijn complimenten voor deze mooie en overzichtelijke uitgave. Vooral het feit dat u er niet om heen kletst maar zeer concreet wordt spreekt me bijzonder aan. Over twee weken zullen mijn man en ik een inspiratieavond over duurzaam wonen leiden in de ontmoetingskerk in Zuidwolde. Dit doen we aan de vooravond van de duurzame huizenroute. Graag maak ik mensen tijdens die avond attent op het bestaan van uw boek.”
“Jouw boek. Complimenten!! Heb ik het met plezier gelezen. Er bestaat behoefte aan. Voor mij als leek duidelijk en begrijpelijk. Komt ook door leesbaarheid qua indeling, opzet en redactie. Petje af!”

“Dank voor de toezending van jouw actuele boek over energietransitie. Het is een goed toegankelijk en leesbaar boek, vol praktische suggesties hoe op een slimme en verstandige manier zelf aan de slag te gaan. Je geeft een duidelijke mening hoe je dit actuele thema ook zelf aan kan/moet pakken. Het boek ligt inmiddels ook op onze leestafel en ik zie vrienden die op bezoek zijn er actief in bladeren, waarbij wij natuurlijk de suggestie meegeven om het ook zelf aan te schaffen.”

“Ik heb je boek vrijwel in 1x uit gelezen. Dat is ook niet gek omdat ik zelf al enige jaren met de materie bezig ben. Mijn complimenten ! Ik onderschrijf eigenlijk alles en ben blij met diverse berekeningen.
Ik ben het eens met je opmerking dat het onzin is om in nieuwbouwwijken nog een warmtenet aan te leggen.”

“Ik heb inmiddels je boek gelezen en ben zeer onder de indruk. Graag wil ik bij deze 3 extra boeken bestellen voor een aantal vrienden, die we verteld hebben over het bezoek aan jullie huis.”

Niamh
2 jaar geleden

tholensolar.nl,


We are DIRECTORIA business directory, currently, we are in the process of including new companies on our website. We have recently listed tholensolar.nl on our directory (for free).
This is an excerpt of the listing:


"Met de ontvangen aanbiedingen worden de totale kosten berekend, en bepalen we hoeveel zonnedaken we kunnen realiseren. Als je bod past binnen de totale kosten, dan ontvang je van de ..."

You can take a look at the full listing  here: -- https://d-point.co/tholensolar-nl

If you want to remove it click here: https://d-point.co/remove?ppc=ZjFBb25rRkhVenpIaytlLzZTZz0=

If you want to  make any changes, please, claim your listing  by clicking on the "claim now!" button below your contact information.
Thanks.
Directoria Team.

Antoine Hoeven
5 jaar geleden

Beste Dames, Heren,
Zodra u van plan bent zonnepanelen in te gaan kopen voor Tholen Solar, zou ik u graag een scherpe aanbieding willen doen van onze panelen.
Voor ons assortiment kunt u kijken op onze website www.hanoversolar.de

Ik hoop van u te mogen horen.
Antoine Hoeven
Managing Director EU
Hanover Solar b.v.

Wat vind je van Tholen Solar?

Rating: 2 sterren
7 stemmen